27 juni 2022

Tiseco

  • Trend

Minimalisme - Minder is meer

Er was een tijd dat het in de woninginrichting allemaal draaide om het combineren van vele patronen en het hebben van zo veel mogelijk visuele chaos. Die trend is echter langzaam aan het vervagen: vandaag de dag gaat woninginrichting meer over minimaliseren. Wil je deze look bereiken? Wij hebben precies de tips om je te helpen het te bereiken! 

Keuken

Minimalisme is gelijk aan eenvoud. Bij het inrichten van de keuken, kies je best voor één specifiek kleur. Heeft jouw keuken eerder koude kleuren, zoals zwarte of grijze deuren, kies dan een extra koude kleur die matcht. Dezelfde logica geldt voor keukens met warme kleuren, zoals wit, beige of warm hout. Het combineren van grijze keukenhanddoeken met camelkleurige pannenlappen en ovenwanten is zeker een no go.

Woonkamer

De meesten van ons proberen onze woonruimte zo gezellig mogelijk te maken. Het creëren van een minimalistisch interieur hoeft niet te betekenen dat je woonkamer leeg moet zijn. Je kan kiezen voor het toevoegen van plaids, tapijten en kussens, zolang het maar neutrale tinten zijn die bij elkaar passen. Indien je de woonkamer extra ‘pit’ wenst te geven, kan je altijd kiezen voor een print. 

Badkamer

De badkamer is meestal de makkelijkste ruimte om de minimalistische look te creëren. Berg je spullen, zoals crèmes, op achter gesloten deuren. Dit helpt bij de uitstraling van een meer op en sobere uitstraling.

Probeer ook eens dezelfde kleur handdoeken, badmatten of toiletmatten neer te leggen. Kleuren die in elke badkamer werken zijn grijs, taupe & zand.

Slaapkamer

Probeer, net als in de badkamer, rommelige voorwerpen in gesloten ruimtes te plaatsen. 

Zorg ervoor dat de meubels en het beddengoed hetzelfde type kleuren zijn. Net zoals in de keuken, kan je koude of koude kleuren met elkaar combineren, maar nooit mixen.

Het eindresultaat moet een slaapkamer zijn waar je een oase van rust kunt vinden.

Minimalisme is momenteel hip & trendy, maar dat betekent niet dat je je interieur helemaal kaal hoeft te maken. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er een aantal basisregels om tot een minimalistisch interieur te komen.